11. Nour El-Refai [Podcast]

by author page

0 comments Podcast

nour-el-refai-podcast

Dags för elfte avsnittet och jag har pratat med skådespelerskan Nour El Refai som nu är aktuell som programledare i Melodifestivalen och i tv-serien Söder om Folkungagatan. Men vi pratade om något helt annat än schlager och Söderhipsters, Nour kallar sig för livsnjutare och whiskey är passionen nummer ett för henne, hon lockades av det balla och manliga i drycken. Den första whiskyn var en Famous Grouse.
Hon hatar bourbon, eller det amerikanska snusket som hon kallar det, favoritwhiskeyn är en 17-årig Balvenie Single Malt från Skottland.

Vi satt hemma hos Nour och pratade om olika nörderier i nästan två timmar, men jag lyckades klippa ner det till strax över timmen. Jag älskar att höra Nour berätta om vad som är så fantastiskt med whiskey.
Det är inte bara whiskey som gäller för Nour, hon lagar också väldigt mycket mat. Nour började utforska maten först när hon flyttade hemifrån och

Utan att jag egentligen hade planerat det så gled vi in på genusfrågor kopplat till whiskey och mat, jag fick höra om hur Nour upplever det som ung kvinna inom whiskeyvärlden.

“Och så det fokuset som blir om man sticker ut. Om man kommer in som en stor rosa elefant och ska dricka whiskey, då kommer de lägga fokus på mig för att de vill kompensera att det är massa män. Då blir det plötsligt att jag får ett fokus som jag inte vill ha.”

Om du inte orkar lyssna på hela podcasten så kan du börja ungefär 31 minuter in, då börjar vi prata om genus, klass och jämställdhet.

Hoppas du gillar avsnittet, berätta gärna vad du tycker om avsnittet med Nour El-Refai.

Lyssna på podcasten

Du kan lyssna på podcasten direkt här, men du kan självklart prenumerera på den både i Iphone, datorn eller Android. Hur du gör och länk till tidigare avsnitt hittar du på min startsida för podcasten.

Related Posts

Allt är Björn Gadds fel Nour El-Refai brygger öl Spännande podcastgäster 7 matlagningstips från Nour El-Refai Podcast med Nour El-Refai

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *