12. Johan Hedberg [Podcast]

by author page

0 comments Podcast

johan-hedberg-podcast

Dags för avsnitt nummer 12 av min podcast och denna gång är Johan Hedberg (känd från matbloggen Matgeek.se) min gäst. Just nu är han aktuell med boken Smör: Kärna, bryna och baka.

Vi träffades i Uppsala och vi började med att prata om hur Johan sadlade om från pr-konsult till en slags matkonsult. Johan är uppväxt i Sala och släkten hade en stor gård med tillgång till bra kött, fisk och andra råvaror, så maten har alltid funnits där.

Matintresset tog ny fart när han bildade familj och fick barn, Johan ville kunna ge familjen bra mat och ha koll på vad man ”stoppar i munnen”. Bloggen Matgeek.se började som en plats att spara Johans recept på, Evernote eller andra skrivverktyg fanns inte då. Och sen eskalerade bloggen, som Johan säger.

Sen pratade vi självklart om hans nya bok och Johan har en teori om varför tacos har blivit så stort i Sverige.

Related Posts

Allt är Björn Gadds fel Recension av boken Smör Kärna eget smör är enkelt Matinspiration vecka 11 2014 Spännande podcastgäster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *