5 heta tips till matnörden just nu

by author page

0 comments Nyheter

Omnipollo Nebulution

1. Stockholm Beer & Whisky Festival

På torsdagen började årets stora höjdpunkt för fans av olika maltdrycker, mässan (eller festivalen om man så vill) är en av världens största och jag rekommenderar verkligen ett besök. Stockholm Beer & Whisky Festival är 25-27 september och 2-4 oktober, jag rekommenderar dig att hänga på låset för att slippa känslan av alla överförfriskade ölälskare.

2. Taste of Stockholm

Gillar du inte öl eller whisky supermycket? Då kanske ändå Taste of Stockholm i helgen kan vara något för dig, här är det istället fokus på mat. På Taste of Stockholm kommer du springa in i superkockar såsom Daniel Burns, Pascal Aussignac, Niklas Ekstedt och Filip Fastén.

3. Adam & Albins nudellunch

En stor snackis bland Stockholms matnördar just nu är nudelsopporna signerade Adam & Albin på Rådmansgatan i Stockholm. Upplägget är klassiska nudelsoppor med mycket svenska influenser, en kompis som var där i veckan blev imponerad. Just nu består klientelet av foodies och krogfolk, skynda dig dit innan resten av Stockholm hinner före.

Svensk hummer på Vassa Eggen

4. Svensk hummer på Vassa Eggen

Jag verkligen älskar hummer och den här veckan kör Vassa Eggen i Stockholm äntligen svensk hummer. Några av rätterna som erbjuds är sashimi, surf and turf och hummerspagetti.

5. Superpintxos på Boqueria Torg

Tillåter inte plånboken utsvävningar som hummer? Då kan du bege dig till Boquerians torg i Moodgallerian och äta pintxos signerade Paola Cerchiara som tidigare verkat på Mugaritz i San Sebastian.

PS. Förlåt att det är mycket Stockholmsfokus, men jag kan inte hjälpa att jag faktiskt bor här.

Hur ser din mathelg ut?

Related Posts

Råbiff från Adam & Albin Adam & Albin Restaurang, Rådmansgatan 16 i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *