All in Salamanca på Boqueria i Stockholm

rabiff-boqueria

Jag gillar Boqueria i Stockholm och fram till 26 oktober går man all in Salamanca på restaurangen. Salamanca säger du? Ja, det är den spanska provinsen där Ibericogrisarna traskar runt och öser i sig ekollon, fokus på Boqueria denna gång är dock kött från de speciella Moruchakorna (nörda ner dig i det på spanska Wikipedia om du orkar).

På presslunchen åt vi oss igenom åtta olika tapas från den tillfälliga Salamanca-menyn och utöver det finns en hel del större styckningsdetaljer att beställa in för delning med fler personer. Råbiffen, överst i detta inlägg, var len och god, men kunde vara lite mer spännande tycker jag. Okej att man inte vill krydda sönder det superba köttet, addera något till tillbehören i så fall.

chili-fritters-boqueria

Chili fritters (friterad pulled beef på högrev) med syltad lök och rökt majonnäs var en hit!

kalvbrass-boqueria

Serveringen av kalvbräss med brynt smör och chips var i mina ögon väldigt lustig, vem vill äta ett hav av brynt smör (även om brynt smör är det godaste som finns…).

oxsvans-boqueria

Bäst av samtliga tapas var oxsvansen som serverades med saffransris och grillad tomat. Kött som smälte fullständigt i munnen och krämigt saffransris, mmmm!

Jag rekommenderar de flesta av de olika ”Salamanca-tapas” som serveras på Boqueria, håll dig bara bort från kalvbrässen. Hela menyn från Salamanca-veckan hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *