El Taco Truck - en av Stockholms Food Trucks

Äntligen Food Trucks i Stockholm

by author page

0 comments Nyheter

El Taco Truck - en av Stockholms Food Trucks

Glädjande nog tillåts Food Trucks nu i Stockholm stad, till att börja med ska 20 bilar få tillstånd att sälja mat på stans gator mellan klockan 8 och 20. 

Det var inte en dag för tidigt att Stockholm får lite förutsättningar för att skapa en bra kultur av så kallad street food, food trucks (eller matbilar) är jättebra för det. Exakt när de första bilarna kan rulla ut på våra Stockholmsgator är oklart, men jag hoppas att det sker inom några veckor så att vi kan njuta av bra street food i sommar. Jag undrar vilka vi får se förutom El Taco Truck, Fred’s Food Truck, By Braz Boyz och Burger Bro’s.

Jag har också en förhoppning om att vi ska få bra priser på gatumaten, min uppfattning hittills är att det ofta är reklamar-hipsters som vill leva sin restaurangdröm, men samtidigt behålla samma lön som när man jobbade på reklambyrå (jag överdriver, men jag tror att du förstår vad jag menar).

Goda tacos

Samtidigt som food trucks tillåts har arrangörerna bakom The Brooklyn Food Experiments gått ut med information om att det kommer till Stockholm även i år. Förra året var det en tävling om vem som kunde laga den bästa chilin, i år har man styrt om till tacos. Alla som vill kan vara med och tävla, men antalet platser är begränsade. För oss som bara vill äta tacos (och dricka öl) finns det biljetter att köpa för 100 kronor styck och då får man en öl och tacos. 26 maj är datumet för The Brooklyn Food Experiments och platsen är Debaser Slussen. Anmäl dig till tävlingen eller köp biljetter nu på arrangörens hemsida!

Verkar alltså som att tacos kommer på ännu bredare front, precis som jag förutspådde i min podcast med Jonas Cramby i vintras.

Källor: Malin Turunen och Södermalmsnytt, samt Manker Beer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *