2. Semmelmilkshake

3. Perfekt semla till Fettisdagen

2. Semmelmilkshake

3. Perfekt semla till Fettisdagen

4. Hemmagjord mandelmassa – så gör du

5. Genvägen till vispad grädde – du skakar den

Related Posts

Baren på Brewdog Bar i Edinburgh, Skottland Första semlorna är redan här

2 Comments

 1. Hej!

  Jag förstår din poäng med att grädda i stekpanna (lex. tortilla) dock tänker jag att det ser ut som om vetedegen nästan får för mycket stekyta? Man vill ju att degen ska vara genombakad för att eliminera risken för jästsmak.
  Dessutom tänker jag att den kan tendera att ”spricka” när man ska rulla den om den har för mycket yta.
  Men detta är som sagt bara funderingar, du som har testat, vad säger du om dessa farhågor?

  Tack för bra klipp!

  1. Bra frågor Erik! Angående jästen har jag tänkt många varv där, man kanske rent av ska skippa jästen (har inte hunnit prova det än), men jag kan nog inte säga att det smakade jäst ändå. ”Sprickningen” är en utmaning, men där gjorde jag som när jag gör riktiga tortillas, lägger in det i en handduk så det ångas mjukt igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *