Avkalka kaffebryggare

by author page

4 comments Recept

Avkalka kaffebryggare

Avkalka kaffebryggare är något man måste göra ibland och det är inte svårt eller jobbigt, du behöver bara en flaska ättiksprit och vatten.

Avkalka kaffebryggare enkelt

Det var flera år sedan jag avkalkade min kaffebryggare sist, oklart varför jag väntat så länge. Någon gång i månaden eller ett par gånger per år är förmodligen en bättre intervall när det gäller att avkalka kaffebryggare.

Det finns olika medel att köpa om man ska avkalka sin kaffebryggare, men det är onödigt tycker jag. Med det gamla husmorsknepet ättiksprit och vatten kommer du undan utan att slippa köpa det. När man söker på nätet efter avkalka kaffebryggare finns det lite olika bud om hur man gör, jag använder dock den rekommendationen jag fick av min mamma för några år sedan.

För att avkalka din kaffebryggare behöver du (förutom en äcklig kaffebryggare) ättiksprit (alltså den där det står 12 % på etiketten, ej att förväxla med ättika) och vatten.

Börja med att måtta i 2 deciliter ättiksprit i din bryggare följt av 8 deciliter vatten, börja sedan en bryggning.

Efter färdig bryggning häller du ut ättiksblandningen från kannan och brygger med enbart vatten fyra gånger för att få bort smaken av ättika.

Har du något husmorsknep du kan dela med dig av?

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *