Max Grand Deluxe BBQ Dream

Bakom kulisserna hos Max Hamburgare i Stockholm

by author page

1 comment Hamburgare

Max Hamburgare Grand Deluxe BBQ Dream

För någon vecka sedan fick jag ett mejl från Jonas Mårtensson, chefskock på Max Hamburgare, med en inbjudan att prova deras nya burgare Grand Deluxe BBQ Dream i deras testkök. Jag har lite blandade känslor till Max, men jag tackade ändå ja till inbjudan och begav mig dit för att testa.

Innan jag berättar om mitt besök och hamburgaren så ska jag berätta lite om mig själv och Max Hamburgare. Egentligen bär det emot mina principer att äta Max hamburgare om jag får välja, det som stör mig är att det inte bara är nötkött i puckarna. Men samtidigt så kan jag förstå varför man gör så (om vi bortser från att det säkert är lite ekonomi med i bilden också).

Max Hamburgare och köttmängden

Den perfekta hamburgaren ska, enligt mig, vara grymt saftig och nästan smälta i munnen när man äter den. I den bästa av världar löser man saftigheten genom att steka den runt medium, tyvärr är vi inte så vana vid det i Sverige, speciellt inte vad gäller snabbmatsburgare. Så kompromissen för att få burgaren genomstekt, men ändå saftig, är att Max blandar in bland annat potatis och ägg som håller saften på plats. Alternativet hade varit att burgarna får samma konsistens som till exempel McDonalds och Burger King som kör enbart nötkött. Exakt hur mycket kött det är i Grand Deluxe-pucken är en affärshemlighet, men Jonas Mårtensson säger att det är långt mer än de 80 procent som det minst ska vara för att det ska få kallas hamburgare i Sverige.

1 Comment

  1. Pingback: Helgens länktips vecka 44 | Kakbloggen - recept på cupcakes kakor fika bullar kladdkaka och semlor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *