Banh Mi från Bun Bun Truck

Banh mi från Bun Bun Truck

by author page

0 comments Recensioner

Banh Mi från Bun Bun Truck
Bun Bun Truck är en av Stockholms nya food trucks som kör runt på stadens gator. Food trucken har riktat in sig på Banh mi, vietnamesisk baguette med olika fyllningar.

Bun Bun Truck parkerad på Sveavägen
Denna dag hittade vi Bun Bun Truck på Sveavägen, i höjd med Observatorielunden. Kön till trucken hamnade denna dag mitt i cykelbanan, vilket gjorde det lite farligare och utmanande.

Personalen i Bun Bun Truck
Banh mi är alltså en vietnamesisk baguette, ett arv från tiden som fransk koloni. I den mackan som Bun Bun Truck serverar väljer man mellan fyra olika fyllningar; brässerad fläsksida, citrongräsmarinerad kyckling, grillad tofu och klassikern med tre sorters kallskuret. Förutom det ligger det chilimajonnäs, färsk koriander, färsk gurka, picklade morötter, daikonrättika och skivor av jalapenos i brödet.

Denna gång tog jag en halva med kyckling och en med fläsksida, båda hade generöst med koriander på toppen och jag la på lite sriracha för extra sting.

Hur smakade Bun Bun Trucks Banh mi då? Riktigt bra, de olika tillbehören samspelade bra tillsammans med köttfyllningen. Kycklingen var riktigt saftig och grillades färsk medan vi väntade, fläsksidan var ännu bättre med härligt tuggmotstånd. Inklusive en San Pellegrino apelsinläsk kostade det 95 kronor, inte så farligt prismässigt med tanke på vad Subway runt hörnet tar för en lunch med deras skitmackor. Smakmässigt var Bun Bun Trucks Bahn mi en riktig höjdare.

Bun Bun Truck tar kort i vagnen (med Izettle och bland annat American Express, Mastercard och Visa funkar) och det är superbra för oss som inte brukar ha analoga pengar i fickan.

För att veta var Bun Bun Truck står följer du deras Facebook-sida där ny plats kommer upp varje dag.

Snabbmatskedjan Subway vid Sveavägen
Den här Subway-restaurangen låg runt hörnet till där Bun Bun Truck stod, tragiskt att så många köar dit för usla mackor, speciellt med tanke på att det är gymnasiekids som borde äta i skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *