The Butcher i Amsterdam har en väldigt bra hamburgare

Bästa hamburgaren i Amsterdam

by author page

0 comments Hamburgare

Amsterdams bästa burgare

I helgen besökte jag Amsterdam för första gången och självklart åt jag några hamburgare mellan allt annat. Jag tror faktiskt att jag hittade den bästa hamburgaren som Amsterdam kan erbjuda.

The Butcher i Amsterdam har en väldigt bra hamburgare

The Butcher är en hamburgerbar som ligger i hippa stadsdelen De Pijp i Amsterdam (Albert Cuypstraat 129 och man har öppet från 11 till sent varje dag), utsidan är lite lagom cool och i fönstret hänger en (konstgjord) svart tjur.

Dagen till ära är det en kall och riktigt blåsig dag i Amsterdam, vad skönt att komma in i värmen tänkte vi. Fan vad fel vi fick, det var konstigt nog nästan kallare inne på The Butcher, oklart om hur det kom sig. Men den här texten skulle inte handla om den slaktkylskalla lokalen, utan om köttsmörgåsen vi alla älskar.

På The Butchers meny finns lite mer än tio olika hamburgare med ”coola” namn som Silence of the lamb, Codfather och Who let the dogs out. Jag fastnade dock för en enkel cheeseburgare – The butcher with cheese för 8,95 euro.

The Butcher i Amsterdam har en väldigt bra hamburgare

Efter anmärkningsvärd lång väntan fick jag äntligen in min hamburgare, det såg väldigt lovande ut. Köttet i burgaren är ”Prime Aberdeen Angus beef” (vilket inte säger så mycket mer än att det är nötkött, Aberdeen Angus är en ras, inte en styckdetalj…) som grillats till medium well ungefär.

The Butcher i Amsterdam har en väldigt bra hamburgare

Burgaren låg i ett specialbakat bröd som verkligen är bra, lite som brödet på Flippin’ Burgers i Stockholm. Jag frågade om brödet och mannen vid grillen sa att det specialbakas och levereras färskt varje dag.

Annars var det inte så mycket konstigheter vad gäller tillbehör; isbergssallat, tomat, pickles, stekt lök samt dressing. Själva osten var holländsk Edamer som inte gjorde mycket väsen av sig, precis som en burgarost ska.

Sammanfattningsvis så smakar hamburgaren på The Butcher riktigt bra och jag vågar nästan lova att det är bästa hamburgaren i Amsterdam. Om du hänger i De Pijp så är det givet att prova och lite extra coolt är att det även finns en hemlig bar på The Butcher, men man måste ha kontakter för att komma in. Läs mer om hamburgerhaket på deras hemsida.

Under veckan som kommer bjuder jag på fler Amsterdam-tips och det är inte bara hamburgare, jag lovar.

The Butcher i Amsterdam har en väldigt bra hamburgare

Vita kakelbänkar med styckningsschema och träsoffa att sitta på, ljust och fräscht.

The Butcher i Amsterdam har en väldigt bra hamburgare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *