Texas Chili är perfekt till Super Bowl

Bästa maten till Super Bowl

by author page

1 comment Matinspiration

Texas Chili är perfekt till Super Bowl

I natt är det återigen Super Bowl och för er som tänker sitta uppe ger jag några tips på vad du ska käka till matchen mellan San Francisco 49ers och Baltimore Ravens.

Jag älskar amerikansk fotboll, har själv spelat det i massa, massa år, men är inte längre aktiv. När man tittar på amerikansk fotboll framför tv:n så hör ätandet till hela grejen, men det ska vara mat som är anpassad till sammanhanget. Bra mat framför tv:n är plockmat, snabbmat och snacks.

Tänker man på USA och amerikansk fotboll så dyker hamburgare direkt upp i mitt huvud, godast blir det om du maler färsen till hamburgarna själv. Hamburgare är tacksamt på det sättet att du kan preppa bröd, såser och tillbehör i förväg, det är bara själva köttpuckarna som behöver vara varma. Snackar vi annan bra mat som inte kräver så mycket passning, men som kan hållas varm så är pulled pork och Texas chili sjukt gott. Till chilin eller det dragna fläsket brukar jag äta tortillas, olika grönsaker och hemmagjord guacamole.

Väldigt mycket fokus på kött va? Om du vill ha något grönt alternativ så föreslår jag hemmalagad rödbetspaj med grekisk ost och västerbottensost på.

Pecan Pie är väldigt gott när man tittar på Super BowlVad gäller snacks så föreslår jag totopos/nachos med guaca och nötter av olika slag.

Självklart ska du ha någon schyst efterrätt också efter allt svullande med chili och hamburgare. Enklast är definitivt att köpa någon väldigt god glass som till exempel Ben & Jerry’s. Vill du göra det lite mer komplicerat så föreslår jag hemmalagad pecan pie med vispad grädde och vaniljglass.

Nä, vi får ser hur nattens match går, jag hoppas på San Francisco 49ers!

1 Comment

  1. Pingback: Super Bowl 2013: Maten | hello you.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *