Bästa sommartipset från mig

basta-sommartipset

Min första semestervecka är här nu och jag slappnar verkligen av, den svenska sommarvärmen är riktigt skön och baden från bryggan avlöser varandra. När jag tittar på Facebook verkar mina vänner också ha det bra, men det verkar som att min generation glömt en sak. Jag ser inga bilder när folk plockar blåbär eller hallon, vilket verkligen är i säsong just nu (uppe hos mig i alla fall). Det är lite konstigt med tanke på hur folk där ute verkar älska att äta blåbär eller hallon till frukost eller i sin smoothie på eftermiddagen.

Det är för jobbigt att plocka bär i skogen tänker nog de flesta. Det stämmer dock inte alls, igår var jag och min frun ute och plockade blåbär i skogen en bit från oss och efter 50 minuter hade vi fått ihop 2-3 liter utan problem. Det tog inte lång tid att komma till blåbärsskogen och det var väldigt skönt med lite lugn och ro, skogen är ju inte direkt tätbefolkad av massa skräniga människor.

Mitt bästa sommartips är att ta med ett gäng kompisar och dra till närmaste skogsparti där ni sedan tömmer buskarna på det blå guldet (glöm inte hinkar, burkar eller påsar att lägga bären i bara…). Ta bussen, bilen, jogga eller cykla dit, det är inte speciellt jobbigt.

Varför ska du plocka egna bär då? För det första är det gratis, för det andra får du inte färskare bär än när du plockar själv, du kommer ut i naturen utan att anstränga dig och av någon anledning smakar egenplockade bär alltid lite bättre.

När du kommer hem kan du käka blåbären med mjölk eller glass, det är riktigt lyxigt. Om du får riktigt mycket bär kan du koka sylt (tar max en kvart) eller baka en god paj och dela med dina polare.

Vad är ditt bästa sommartips?

Related Posts

Blåbärssylt-recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *