Kaffeprovning på Björklunds Kafferosteri

by author page

0 comments Resor

Björklunds kafferosteri i Västerås

Amir Kheirmand tog mig med på en rundtur i Västerås och första stoppet blev Björklunds Kafferosteri som ligger i stans slakthusområde. Bakom den Björnes Magasins-eska dörren låg ett superfint rosteri.

Björklunds kafferosteri

Johan Björklund tröttnade på dåligt kaffe, han kunde nöjt sig med att bara köpa det bästa kaffet han kunde hitta. Men inte fan nöjde han sig med det, istället startade han ett eget kafferosteri under förra året. Björklunds Kafferosteri tar avstamp i gamla Västeråstraditioner, fram till 1967 låg lokale rostaren Bolander bakom Luxus-kaffet.

Provning på Björklunds kafferosteri

Johan berättade lite om vad han tycker är bra kaffe och han menar att det finns mer smakämnen i kaffe än i vin och tycker att de flesta av oss dricker för dåligt kaffe. Vi körde en miniprovning med fyra olika kaffesorter för att bekanta oss med hans kaffe. Visst har jag druckit mycket kaffe i mina dar, men här var jag orolig om jag skulle kunna känna skillnad på det kaffe som rostades för en månad sedan med det som rostades för två dagar sedan.

Tack och lov kände jag skillnaden och jag känner att jag måste börja nörda ner mig ordentligt i kaffe! Om du är nyfiken på Björklunds Kafferosteri kan du läsa mer på deras hemsida, fler och fler affärer och kaféer säljer deras kaffe för varje vecka som går.

Related Posts

Vägen till bättre kaffe på jobbet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *