Boken om Flippin' Burgers

Boken om Flippin’ Burgers av Jon Widegren

by author page

0 comments Hamburgare

Flippin' Burgers - boken om stället

Det har nog inte undgått någon hur mycket jag älskar Flippin’ Burgers och hamburgare och jag kan berätta en glad nyhet om du gillar den klassiska köttmackan. Jon Widegren som ligger bakom Flippin’ Burgers skriver just nu en bok och jag har lyckats komma över ett utkast.

Det finns många böcker om hamburgare, de mest kända är troligen George Motz hamburgerodyssé Hamburger America och Bobby Flays praktverk Burgers, fries and shakes (två måste-ha i bokhyllan om du kallar dig för hamburgernörd). Men jag har saknat en riktigt bra bok om hamburgare på svenska och precis den luckan tror jag Jon Widegren kan fylla med sin kommande bok ”Flippin’ Burgers hamburgare från grunden” som släpps i april 2013.

Bokhyllan skriker efter Flippin’ Burgers-boken

Jag har bläddrat (eller skrollat i min pdf-läsare) igenom boken lite under kvällen och jag gillar verkligen det jag ser och läser. Boken inleds med läckra bilder från Jons USA-resa, en introduktion till vad hamburgare är och grunderna till hur man lagar den ”perfekta” hamburgaren. Det är genomgående väldigt pedagogiskt. Efter introduktionen börjar resan i United States of Hamburgerrecept, och om jag inte var hungrig innan dess så blev jag det när jag började läsa där. Bland recepten hittar vi Flippin’ Burgers egna hamburgare, men också klassiker som White Manna Sliders och Hodad’s Bacon Double Cheeseburger. Efter hamburgerrecepten kommer recept på tillbehör som olika pommes frites, såser, inläggningar och något väldigt viktigt – milkshakes alltså.

Det låter säkert som om att jag är köpt av bokförlaget, men mitt hamburgerhjärta börjar slå ordentligt när jag läser i Flippin’ Burgers-boken och den kommer hamna i min bokhylla så fort det bara går.

Annan läsning om hamburgare

Jon Widegren från Flippin' BurgersTidigare i höstas intervjuade jag Jon Widegren i min podcast, det snackades en hel del burgare så klart och du får inte missa den! Som den hamburgernörd jag är så maler jag mitt kött själv, läs min ingående artikel om att mala hamburgerfärs i köttkvarn. Om du vill läsa ännu mer om Flippin’ Burgers så kan jag tipsa om min nästan encyklopediska artikel i ämnet på Kakbloggen.

Nu går boken också att förbeställa hos Adlibris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *