Hamburgare från Bröderna Olsson

Bröderna Olssons hamburgare

by author page

0 comments Hamburgare

Hamburgare från Bröderna Olsson

Vitlöksfetishisterna Bröderna Olsson har till sist hakat på hamburgertrenden de också. I deras källare inryms numera burgerbaren Bro’s Burgers som (så klart) går i bräschen för vitlöksburgare.

Bröderna Olsson på Folkungagatan 84 på söder i Stockholm kallar sitt nya koncept för ”adult white trash burger food”, burgare för vuxet vitt smuts alltså. Efter att bara ha vistats i Bro’s Burgers källare någon minut så kände jag att nog hade de lyckats med white trash-delen i alla fall. Men hur är själva burgarna?

Innan jag börjar så kan jag erkänna att jag inte hade så speciellt stora förväntningar på Bröderna Olssons hamburgare, kanske var det bra.

Menyn på Skylten på Bro's Burgers

På Bro’s Burgers meny kan man se till exempel Bulls Balls burger (med tjurtestiklar), Biker Bacon burger och Wild at Heart burger (med rökt älghjärta). Vad har jag för kommentarer på menyn? Tuffa namn med tuffa tillbehör om du frågar standardklientelet, men jag tycker bara att det är töntigt och det får mig att tänka tillbaka till den grabbkultur som jag trodde de flesta lämnade efter gymnasiet. Men nu går vi vidare.

Alla hamburgarna på stället består av 250 gram handpressad amerikansk högrev (med vitlök i…), specialbakade bröd och olika tillbehör som vitlöksost och grönsaker. Tittar man bara på det så lovar det rätt gott tycker jag.

Pale ale på Bröderna Olsson i Stockholm

Efter att ha väntat i en timme (trots att det knappt var några andra gäster) fick jag äntligen in min hamburgare. Jag valde Bro’s Original King size garlic burger, deras ”enklaste” burgare. Rent utseendemässigt såg hamburgaren bra ut, men gigantiskt stor och det blev omöjligt att äta den med händerna. Brödet var maffigt och torrt, tänk dig torr hönökaka ungefär, jag la till och med bort överdelen. Köttet då? Den där saftigheten som bröderna Olsson skröt om på menyn saknades, i alla fall i min burgare, det var lite som en torr köttfärslimpa som man tappat en vitlök i.

Hamburgare på Bro's BurgersSå här såg försöket till hamburgare ut efter mitt försök att äta den.

Med de två nyckeldelarna i hamburgaren på så låg nivå spelade det ingen roll hur övriga beståndsdelar var.

Sammanfattningsvis så är Bro’s Burgers en av de sämsta hamburgarna jag har ätit någonsin. Riktigt långsam service gör det inte bättre. Dock lite plus att Bröderna Olsson gjort en hommage till torr hönökaka och dito köttfärslimpa.

Som en liten bonus kommer här ett utdrag ur Allt om Stockholms intervju med Ola Olsson (en av bröderna Olsson) om deras satsning på hamburgare.

– Det är en trend på g med burgare, det har jag känt ett tag. Vår slogan blir: ”Jakten på landets bästa burgare börjar här”, säger Ola Olsson kaxigt till Allt om Stockholm.

Det står också att han i höst lovar (eller hotar) att ta Bro’s Burgers-konceptet vidare ut i landet och öppnar upp på fler orter. Nej, snälla Ola Olsson, gör inte det. Vi behöver inte fler genomusla tolkningar av hamburgare i Sverige. Jag har aldrig sågat en restaurang lika hårt som denna, men jag blir bara förbannad på sånt här.

Förtydligande: Sedan några år finns popup-restaurangen/cateringfirman Burger Bro’s, men det har inget att göra med Bröderna Olssons Bro’s Burgers och jag tycker att Bröderna Olsson kunde haft lite bätte omdöme än att döpa sin burgerbar till något så likt konkurrenter till dem. Om du vill äta hamburgare från vitlöksfria Burger Bro’s så kan du hålla utkik på deras Facebook-sida, där kommer snart info om ett hamburger-event den 5 maj.

Baren i källaren på Bro's BurgersDen ”coola” baren på Bro’s Burgers.

Skylten på gatan utanför Bro's Burgers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *