Brooklyn Brewerys folköl snart i Sverige

I slutet av september lyckades jag lura ur Brooklyn Brewerys chefsbryggare Garrett Oliver att de ska släppa en folköl i Sverige (läs inlägget Brooklyn Brewery satsar på folköl), nu har jag fått datum, namn och lite mer info som kan vara intressant om du gillar öl.

Sedan tidigare visste vi att det blir en öl av saison-typ, en öltyp som från början bryggdes som lite av en törstsläckare i Belgien med en alkoholstyrka runt 3,5 procent och det är kul att Brooklyn Brewery återanknyter till ursprunget. Brooklyn Brewerys första folköl får namnet 1/2 Ale, vilket anspelar på att moderna saisons ofta har dubbla alkoholstyrkan jämfört med 1/2 Ale (Session Saison).

Innebär alkoholsvag att den också kommer vara svag på smak? Jag tror faktiskt inte det, ölen är smaksatt med humlesorterna Sorachi Ace, perle, amarillo och simcoe.

När kommer Brooklyn Brewerys folköl till Sverige? Jag pratade med Garrett Oliver tidigare idag och han sa att den börjar säljas under andra veckan i april.

– We are very excited about Brooklyn 1/2 Ale; we are drinking a lot of it ourselves! säger han när jag pratar med honom.

Oliver kommer själv vara i Sverige samtidigt som den släpps och han säger att Sverige är första marknaden där 1/2 Ale säljs. Om några veckor kommer jag få in några flaskor för test och du kan lita på att jag kommer berätta mer om det här.

Vad tror du om Brooklyn Brewerys folköl?

Related Posts

Så smakar Brooklyn Brewerys folköl

2 Comments

  1. Pingback: Så smakar Brooklyn Brewerys folköl | In the Kitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *