Brooklyn intar Södermalm

lobster-roll-marie-laveau

Vadå Brooklyn intar Södermalm? Nej, det har inget med den gamla vanliga klyschan att Söder är så jävla Brooklyn, det handlar om Brooklyn Brewery som inför sin ”festival” Brooklyn Mash nästa vecka gör en tap take over på Marie Laveau på Hornsgatan.

brooklyn-brewery-beer

Sakta i backarna, lite väl mycket engelska buzzwords i en enda mening, vad är en tap take over? Alla ölfat på Marie Laveau tas över av Brooklyn Brewery 14-15 maj (alltså onsdag och torsdag denna vecka) och man serverar en specialmeny med riktigt bra streetfood.

På bilden ovan ser du några av flaskölen som erbjuds, Brooklyn Pennant Ale, Brooklyn Blast Ale, Brooklyn Black Chocolate Stout och Brooklyn 1/2 Ale. Utöver det blir det också en hel del fatöl som tidigare nämnts.

brooklyn-marie-laveau

Jag var på Marie Laveau igår och pratade med Peppe Ekström som är en av personerna bakom Brooklyns invasion. Tillsammans med honom provade jag maten och han berättade också att cocktailbaren Little Quarter kör sköna ölcocktails.

lobster-roll-in-hand

Först testade jag Marie Laveaus lobster roll, nästan uppäten på denna bild. Jag är ett stort fan av lobster rolls och har länge väntat på att det skulle erbjudas även i Stockholm. Just den här ”hummer-mackan” var generöst stor med gott om hummerkött i, briochebrödet var stekt i brynt smör och hummerröran hade en härlig syra som bröt av krämigheten från majonnäsen. En riktig fullträff som du inte får missa!

mac-and-cheese-fritters

Nästa rätt vi testade var macaroni and cheese fritters, friterade bollar av macaroni and cheese alltså. Fritters var goda att doppa i den sötstarka såsen till höger, men för min del är det mest en kul grej än något jag vill plocka in för att det är så jävla gott.

beef-hotdog

Det här monstret var en beef sausage, korv gjord på brisket för att få lite extra fett och ordentligt kryddad med chili. Korven var lindad i bacon med senap och coleslaw på toppen, det var en riktigt maffig rätt som passar den som är rikitgt hungrig. Under Brooklyn Take Over kommer Marie Laveau erbjuda två till korvar som man gjort själva, bland annat en med refried beans och fritos på toppen.

andreas-ivarsson

Så här ser en matskribent/matvrak ut anno 2014.

hand-pies-marie-laveau

Om man är sugen på något sött efter all mat kan man ta en så kallad hand pie, ungefär som McDonald’s pajer i tanken, men hantverksmässigt bakat. Knyten av smördeg med äpplebitar i, som sedan har friterats och rullats i kanel och socker. Pajen var väldigt god när den doppades i den syrligt-krämiga såsen (grädde och gräddfil med vanilj) och just syran i såsen gjorde att det kändes lite fräscht.

Sammanfattningsvis kan jag verkligen rekommendera dig att gå till Marie Laveau 14-15 maj, bra streetfood (några hamburgare, veggie sliders och lite annat än vad jag tagit upp här) och god öl. Om jag får rekommendera något så tycker jag att du ska gå för deras lobster rolls! Om du vill göra egna lobster rolls rekommenderar jag mitt recept som du hittar här.

Disclaimer: Jag gillar Marie Laveau, men jag har inte en spänn för att skriva positivt om dem om någon nu trodde det.

3 Comments

  1. Jag tycker inte om öl.. Men maten lät som något att döda för… Lobster rollen… Mmmm.. Är bortrest SNYFT!!! men om man får många gå dit kanske dom kan fortsätta med vissa matrester 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *