Hamburgare från Burger Bar i Amsterdam

Burger Bar i Amsterdam

Hamburgare från Burger Bar i Amsterdam

Amsterdams egen hamburgerkedja heter Burger Bar och den finns på tre ställen i staden. Givetvis kunde inte jag hålla mina hamburgerfingrar borta från att prova.

Utanför Burger Bar i Amsterdam

Läser man om Burger Bar på deras hemsida så står det att man satsar på kvalitet med ”hembakade” bröd, grym sås och kött av högsta kvalitet. Bra självförtroende, men stämmer det?

"Matsalen" på Burger Bar i Amsterdam

Stekbordet på Burger Bar i Amsterdam

Inne på Burger Bar möttes jag av något som påminner om de andra hamburgerkedjorna, fast det känns lite coolare ändå. När man beställer hamburgare väljer man först vilket kött man ska ha; Irish beef (irländskt nötkött alltså), Black Angus Beef (mörat, amerikanskt kött) och Wagyu Beef (det mest exklusiva köttet man kan välja mellan). Det skiljer 2-3 euro mellan de olika köttsorterna, jag märkte dock ingen skillnad mellan de två ”dyrare” sorterna. Burger Bar grillar alla sina burgare medium-well som standard, men jag kallar det jag fick (provade vid två tillfällen) snarare well done, så det blev inte så saftigt som det kunde ha blivit.

Och jag är lite skeptisk till Burger Bars Wagyu Beef, man hävdar att det är 100 procent Kobe-kött – jag litar dock inte på det. Mitt stalltips är Black Angus Beef om du ska käka på Burger Bar.

När du valt kött så är det dags för tillbehören och där fanns det en hel del att välja mellan, bland annat champinjoner, olika ostar, jalapenos, avokado och bacon. Mitt val föll på enbart cheddar första gången och lite jalapenos vid andra besöket.

Hamburgare från Burger Bar i Amsterdam

Brödet som Burger Bar är så stolta över ger jag inte mycket för, det var ungefär som ett välbakat bröd från Pågen. Såsen var väldigt bra dock och den kom bra överens med isbergssallaten.

Sammanfattningsvis så är det en rätt bra burgare som erbjuds på Burger Bar, men jag väljer burgerbaren The Butcher alla dar i veckan om jag får möjlighet. Jag råder dig dock att välja Burger Bar framför McDonalds och Burger King när du är i Amsterdam.

Burger Bar finns på Reguliersbreestraat 9 (vid blomstermarknaden), Kolksteeg 2 (”nära” centralstationen) och Warmoesstraat 21 (också ”nära” centralstationen).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *