Buttermilk fried chicken från American Table i Stockholm

Buttermilk Fried Chicken på American Table

by author page

0 comments Recensioner

Buttermilk fried chicken från American Table i Stockholm

Äntligen har jag besökt Marcus Samuelssons American Table i Stockholm, framför mig hamnade Buttermilk Fried Chicken.

För någon månad sedan öppnade Marcus Samuelsson sin restaurang American Table i Stockholm. Som man nästan kan gissa på namnet så ska restaurangen vara en hyllning till det amerikanska köket och den amerikanska livsstilen.

Jag har länge velat gå och käka middag där, men det har inte blivit av än. Så på lunchen häromdagen drog jag dit, hamburgaren lockade som vanligt, men jag lyckades motstå den. Istället beställde jag in Buttermilk Fried Chicken som består av friterad kyckling, rökt potatiscréme, mosade gröna ärtor, äppelsallad och sötstark senapssås. Friterad mat är verkligen inte min kopp av te, men jag ville ändå prova.

Väl inne på mitt bord såg det lovande ut. Istället för kycklingen och alla tillbehör upplagda på en tallrik fick jag det i flera skålar (och kycklingen i en hink!). Nu har jag inte ätit så mycket ”finfriterad” kyckling, fast jag måste ändå säga att det är den absolut godaste friterade kycklingen jag ätit i mitt liv. Tänk dig lite som KFC, fast gjort på bra råvaror och med lite känsla. Det smakade knappt friterat.

Tillbehören passade bra till, krämig potatispuré, de gröna ärtorna, den syrliga äppelsalladen och den sötstarka senapssåsen. Saknade kanske bara lite hetta, annars var det perfekt. Nej, det blir definitivt att käka på American Table fler gånger och då lockar  bland annat deras olika tacos. Och om du vill ha ett schyst lunchställe i centrala Stockholm så kan jag verkligen rekommendera American Table (spana in deras hemsida för meny), adressen är Östra Järnvägsgatan 35 (inne på Clarion Hotel Sign alltså).

Related Posts

Hamburgare och en skål med sallad Hamburgare på American Table i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *