Så smakar Captain Morgan Black Spiced

Captain Morgan Black Spiced

Captain Morgan Black Spiced är en hyfsat ny rom från det kända destilleriet som försett mig med många rom och cola genom åren. Just Captain Morgan Black Spiced särskiljer sig genom att den lagrats på dubbelt svärtade ekfat (en anledning till den Coca Cola-aktiga färgen gissar jag) och kryddats med bland annat nejlika och cassiabark som ska ge vaniljtoner. Etiketten på flaskan är snygg för att vara en pirat på, och den känns lite exklusivare än vanliga Captain Morgan.

Jag provade Captain Morgan Black Spiced både naturell och genom att blanda med ginger ale och lime (se bilden), här följer hur den smakade helt naturell.

Captain Morgan Black Spiced hade doft av smörkaramell, vanilj och lite sprit. Det var faktiskt extremt mycket karamell, jag kände till och med doften när glaset stod på bordet.

Hur skulle den smaka då med tanke på doften? Alldeles för sötsliskig kanske? Nej, som tur väl var så var det inte så illa. Smaken bestod av karamell med en viss gnutta vanilj, kaffe, sötma och nötighet. Sötman låg långt under vad jag kunde förvänta mig, vilket var jättebra. Eftersmaken stannade inte speciellt länge, det som dominerade var karamellsmaken och vaniljen, en snäll eftersmak utan särskilt mycket spritighet.

Jag brukar inte gilla att dricka mörk rom helt rent, men Captain Morgan Black Spiced kan jag tänka mig igen och med ginger ale och lime är det en given sommarhit på balkongen.

Captain Morgan Black Spiced kostar 269 kronor på Systembolaget och har en alkoholhalt på 40 procent.

Vad tycker du om mörk rom? Tipsa mig gärna om dina favoriter, så kanske jag provar det också.

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *