En äkta Chicago-upplevelse – Portillo’s

korv-fran-portillos-chicago-2

I Chicago är det inte hamburgaren som är den förnämsta snabbmaten, istället är det den klassiska korv med bröd som fått en upphöjd position. Under mitt första besök i staden provade jag Chicago-korv från klassiska Portillo’s.

portillos-chicago-3

Portillo’s finns på flera ställen i Chicago och jag besökte den som ligger på W Ontario Street (bara några kvarter väster om shoppinggatan N Michigan Ave). På utsidan såg det rätt trevligt ut med tegelfasaden och den randiga markisen.

portillos-chicago-1

Inne på Portillo’s såg det ut lite som en stor lada med massa neonskyltar och gamla skyltar. Chicago Blackhawks-bonaden är tydligen original också.

portillos-chicago-2

Det fanns inte bara korv på Portillo’s meny, man kunde bland annat beställa pasta, hamburgare och klassisk Italian beef sandwich. Jag fastnade för en klassisk Portillo’s-korv med en jordgubbsmilkshake till.

korv-fran-portillos-chicago-1

Efter en inte allt för lång väntan kom min mat in, korven insvept i smörpapper med Portillo’s-loggan och hundmaskoten. På korven låg det senap, relish, skivad tomat, ”sport peppar” (inlagd serranopeppar) och en gigantisk picklad gurka. För att vara ärlig så var inte tillbehören så himla märkvärdiga, men tillsammans och med det grymt goda brödet (som ångats!) var det jättegott.

Korven då? Ja du, ungefär som den där rackaren som serveras på Statoil/Pressbyrån/Seven Eleven i Sverige, gott, men inget man skriver hem om. Just att korven inte var supermärkvärdig sätter fingret på en grej i Sverige. I vår jakt efter grymt bra snabbmat överarbetar vi rätterna, om Portillo’s hade funnits i Sverige hade det legat typ korv från Taylor’s and Jones i brödet (som självklart bakats i något surdegsbageri), så långt från ursprunget det bara går. Nej, Sverige (eller mest Stockholm egentligen), sluta vara så jävla ängsliga och gör en bra kopia istället för att överarbeta allt.

Vad tycker du om när vi svenskar öppnar ”amerikanska” snabbmatsrestauranger?

Related Posts

Stuffed pizza på Giordano’s Epic Burger i Chicago Matinspiration vecka 46 2013 The Terrace i Trump Tower, Chicago Utomhusbaren i Trump Tower i Chicago Drömmen är nära…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *