Chipotle i Stockholm

by author page

0 comments Recensioner

Chipotle, Upplandsgatan i Stockholm

Sverige är svältfött på restauranger (eller rättare sagt hak) som serverar mexikansk mat, men nu har vi fått en till (läsa gärna också min recension av La Neta). Sedan drygt en vecka tillbaka kan man köpa quesadillas, tacos, burritos och lite annat kul på mexhaket Chipotle i Stockholm (Upplandsgatan 72, Vasastan).

Självklart har jag testat vad maten går för! Jonas Cramby tipsade mig om Chipotle och självklart har han också käkat där, läs hans recension som dessutom har en lite mer arty bild.

Chipotle, Upplandsgatan i Stockholm

Joaquin driver stället tillsammans med sin mor (fattade det så i alla fall, men både han och jag var lite småstressade när jag frågade) och självklart kommer han från Mexiko.

Chipotle, Upplandsgatan i Stockholm

Inredningen är väldigt speciell, så långt bort från avskalade hipsterfik man kan komma, skönt att Chipotle kör sin egen stil. För min del blev det några ”Pastor-tacos” (marinerat fläskkött) och Pollo-quesadillas (kyckling alltså) som fick uppleva den skumpiga cykelturen till Lilla Essingen innan det var dags att käka.

Chipotle, Upplandsgatan i Stockholm

Förutom maten jag beställde så fick jag några burkar som jag kunde fylla på med några olika såser och Pico de gallo. Hur smakade maten då? Inte pjåkigt alls får jag säga. Tacosen är mjuka och nybakade bröd med kött i, inget mer och det blir gott med såsen uppe på. Sallad då? Icke, kött och bröd. Quesadillasen är snäppet bättre än tacosen och där finns det lite mer krydda och sås förutom osten och kycklingen då.

Jag kommer definitivt testa Chipotle på Upplandsgatan igen och luncherbjudandet för 79 kronor lockar.

FAQ Chipotle

Tar restaurangen kort?

Ja, dock inte American Express.

Kan man äta på plats?

Ja, finns några sittplatser och på Chipotles hemsida finns bilder.

När är Chipotle öppet?

Måndag-lördag 11.00-20.00 och söndagar 13.00-20.00, deras telefonummer är 0769 499 035 om du vill ringa och beställa.

Guacamole då?

Det finns självklart på Chipotle. Enligt en av stammisarna (hur det nu är möjligt när Chipotle bara varit öppet en vecka…) så har restaurangen den bästa guacamolen i Stockholm, återstår att se och jag tänker inte raljera över att konkurrensen inom guacamole-stockholm inte är stenhård. Prova också mitt recept på guacamole.

Du kan läsa mer om Chipotle på deras Facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *