Min kärlek till danska bakverk

by author page

6 comments Resor

spandauer-lauras-bakery

Du kanske tror att det bästa som går att äta i Köpenhamn måste vara något ascoolt och nynordiskt som typ ingen fattar, men bland det bästa man kan äta är klassiska wienerbröd. Senaste Köpenhamnsbesökets första wienerbröd intogs på Lauras Bakery i Torvehallerne på Israels Plads, som alltid fastnade jag för en spandauer doppad i choklad. Varför wienerbröd av olika slag är så himla stort i Danmark har jag ingen aning om, jag vet bara att danskarnas kärlek till det smörförälskade vetebrödet är tacksam när man är besök i landet.

lauras-bakery-torvehallerne

spandauer-torvehallerne

Come to daddy!

kanelsnegl-torvehallerne

Om man vill variera sin wienerbrödskost lite kan man köra varannan kanelsnegl, bakverket som är kanelbullens ännu smörigare kusin doppad i – så klart – rikliga mängder choklad.

Har du lika stor kärlek till danska bakverk som jag? Och vad har du för favorit?

6 Comments

  1. Har tidigare varit en fan av wienerbröden i danmark, men efter ett besök i Budapest så slår alla sorter jag provat där alla bröd i danmark 🙂

    1. Tack för tipset, ska testa det när jag besöker Budapest. Hur skiljer sig de danska wienerbröden från dito bakverk i Ungern?

  2. Känns fräschare, finns i så många olika former att jag har svårt sätta ett finger på det, luftigare men med tyngden kvar 🙂 bååde finfika o snabbfika, priset gudomligt så man kan prova många under tiden man är där, inte så fruktansvärt sockriga som danska heller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *