Den perfekta sommarlunchen

perfekt-sommarlunch

Hettan i Sverige har inte undgått någon och på några dagar lyckades vi glömma superkalla juni. När det är varmt ute drar jag ner på tempot i köket och dessutom är inte varm mat något jag suktar efter. Den perfekta sommarlunchen för mig är kall och går snabb att laga till. Med de två kraven kom jag fram till att en sallad med vad du har hemma är en perfekt sommarlunch.

Den här gången blev egenodlad sallat (ja, det stavas så…) och grillad kyckling basen i min sallad, utöver det hade jag lite majskorn, skuren tomat och nyplockade röda vinbär (adderar syra och färg) i min sallad. För att göra det lite festligare hällde jag på lite caesardressing (prova mitt enkla recept på dressing till caesarsallad!) och rev över lite parmesanost.

Jag tror att det tog mig fem minuter att ro ihop denna sallad och den kan varieras i det oändliga, också en smart rätt för att göra slut på ”överblivna” småbitar från grönsaker i kylen.

Vad är en perfekt sommarlunch för dig?

Related Posts

Så gör du egen dressing till caesarsallad

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *