Det bästa jag åt i november

Det bästa jag åt är en ny vinjett på In The Kitchen, tänkte samla det bästa jag ätit varje månad och gå igenom lite vad det var. November blev väldigt påverkad av mitt New York-besök kan man säga. Vad är det bästa du åt i november?

Bilden överst i inlägget visar klassiskt dillkött på Rolfs Kök, Tegnérgatan 41 i Stockholm.

Marie Laveaus hyfsa nya lunchsatsning är mackor inspirerade av USA, jag provade bland annat deras pulled pork sandwich med appleslaw.

Läs vad jag tyckte i inlägget Lunchmackor på Love Food Cafe

Det är mycket köttbilder på In The Kitchen och jag äter mycket kött, men mycket av det jag äter är också vegetariskt. Mer än 50 procent av det jag äter är faktiskt helvegetariskt (endast mejeriprodukter), som en kul grej mäter jag nämligen allt jag äter.

Hamburgare på Shake Shack i New York, bland det första jag gör när jag kommer till staden är att uppsöka en bättre hamburgerkedja. Blev pinsamt många hamburgare just den här resan när jag skulle guida min bästa polare bland New Yorks bästa hamburgerhak.

Allt var inte hamburgare eller fine ding på min New York-resa, flera gånger åt jag tacos från stadens food trucks. Hoppas att Stockholm verkligen får hit food trucks-kulturen också (tillstånden är på plats, nu ska vi bara fortsätta köpa från bilarna också).

Det mest minnesvärda i november var cronuts, hybriden mellan croissant och donut. Om du missade det så kan jag berätta att jag köade mer än två timmar för att få tag i två stycken nybakta cronuts. Läs gärna inläggen Bara en idiot köar två timmar för en cronut och Så smakar en cronut – jämförande test.

Bibimbap på Barn Joo i New York. Koreanska varianten av pyttipanna är rätt populär i Stockholm också, men jag har aldrig ätit en så bra som denna.

Sista hamburgaren jag åt i New York denna gång var på Burger Joint, den kanske mest kända ”hemliga” hamburgerbar som finns i New York. En väldigt bra hamburgare och milkshake.

Det här Fredrik Berselius, och nej, jag gick inte Dexter över honom om du trodde det. Fredrik är personen bakom grymma restaurangen Aska i Brooklyn, New York och jag passade på att ta en pratstund med honom när jag var där och åt. Läs gärna min recension av Aska.

I november flyttade Flippin’ Burgers till nya lokaler i Stockholm och jag var där kvällen före, du kan läsa om nya stället i inlägget Nya Flippin’ Burgers har öppnat.

TT Testar Mat är ett spännande koncept där kockar från Malmö, Göteborg och Stockholm tillsammans tog fram en meny som serverades en kväll i varje stad. Fyra rätter serverades och du kan läsa mer om det i inlägget Så smakar ett intressant matsamarbete.

Det här är en lobster roll och det blev min nya kärlek som jag upptäckte i New York, så himla gott.

Vad var det bästa du åt i november?

3 Comments

  1. Kan du inte berätta mer om vad Lobster-rollen innehöll, förutom hummer då. Har aldrig ätit en men läst lite om dem.

    En av de bästa sakerna jag ätit under november, måste nog vara smörgåstårta. Inte så kultiverat eller trendigt, men ack så retro-gott ibland och hade varit sugen på det i ett år. Och nu kom jag på att det var ju i december och inte november som jag åt det!

  2. Matilda: Jag kommer förära lobster rolls ett helt inlägg väldigt snart och inför nyår kommer jag dela med mig av recept här också. Är sjukt gott!
    Smörgåstårta är riktigt gott om den är bra gjord!

  3. Om man bortser från novembers enda restaurangbesök på Rolfs kök, vilket innebar inmundigande av deras underbara konfiterade fläsksida så måste jag nog välja hemmabjudningen med pintxos inspirerade av sommarens besök i San Sebastián – uppskattat av gästerna och hur kul som helst att göra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *