Det här blev min Midsommarmat 2014

Midsommarmat

Midsommarhelgen är över för i år och jag tänkte berätta vad jag åt på den stora dagen – presenterar min midsommarmat i urval. Jag åt inte bara gångna helgen, jag skrev också  blogginlägget Så kunde Matfusket lura 500 000 svenskar om jordgubbar som har lästs och delats fler gånger än vad jag ens vågade fantisera om.

Jag värmde upp med årets sommaröl, en Anchor California Lager, en välbalanserad lageröl med übersnygg etikett som jag rekommenderar. Tråkigt nog måste man köpa den i kollin, alltså minst 24 stycken, men gör du det har du ju löst sommarölsfrågan.

Midsommarmat

Look at my big hand! Nej, flaskan är rätt liten och mina händer är små som barnhänder. OP Anderson Klar är en ekologisk snaps med smak av dill och citron med diskreta anistoner, supergod avslutare till sillen.

Midsommarmat

Vi tog det lugnt i år, och beslutade att vi skulle fira midsommar själva i huset, var ju ändå första midsommaren som husägare. Vårt midsommarbord ser ut som på de flesta håll i Sverige, några favoriter är dock Västerbottensost, inlagd sill, nypotatis och hemlagade köttbullar! Förutom snaps drack jag Camden Brewery Pale Ale, en välsmakande och prisvärd pale ale som numera finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Midsommarmat

En liten svensk pintxos – smör, Västerbottensost, inlagd sill, creme fraiche och nyklippt gräslök på baguette. Enkelt och väldigt gott.

Vad åt du på midsommarafton? Berätta gärna i kommentarerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *