Så gör du supergott och glutenfritt cornbread

Gilla inlägget:

Glutenfritt cornbread

När det kommer till barbecue är tillbehören väldigt viktiga och bland det absolut bästa är ett gott majsbröd, eller cornbread som de säger i Amerika. Prova mitt recept som dessutom är glutenfritt, det är jättegott och är inte svårt heller.

Ingredienser till glutenfritt cornbread

100 gram smör och lite för att smöra formen
1 dl socker
2 ägg
2,5 dl filmjölk
1 tsk bakpulver
1,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl bovetemjöl
2,5 dl majsmjöl
1 tsk salt

Så här gör du:

1. Mät upp alla ingredienser om du vill vara noggrann.
1. Sätt igång ugnen med temperaturen 175 grader.
2. Ta fram en ugnssäker form, jag brukar ha en som är 20 x 20 centimeter, men en sockerkaksform funkar fint. Lägg bakplåtspapper i botten och smöra kanterna.
3. Börja med att smälta smöret och sedan blanda det med sockret. Vispa äggen med smör och socker.
4. Blanda filmjölk med bakpulver och vispa med övriga ingredienser som du redan rört ihop.
4. Avsluta med att röra ner mjölmixen, majsmjöl, bovetemjöl och salt, se till att smeten är jämn.
5. Häll smeten i formen som du smörat och sätt in i ugnen ungefär 40 minuter, prova med en sticka så att det inte är smetigt.
6. Servera brödet uppskuret i fyrkanter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *