10 goda recept

10 Goda recept – vecka 6 2013

by author page

0 comments Recepttips

10 goda recept

Ny vecka snart och dags att planera matsedeln. Jag tänkte hädanefter bjuda på 10 goda recept varje söndag, kanske kan inspirera dig till stordåd i köket och förhoppningsvis göra att du i alla fall någon gång hoppar över falukorven. Nu kör vi!

Sesame Beef Bowl

No Recipes har lagat asiatiskinspirerad risrätt, det är marinerad biff som är wokat med bland annat sesamfrön på toppen.

Thaisoppa med kyckling & nudlar

Dagmar’s Kitchen har gjort en soppa med nudlar och kyckling som gör mig väldigt hungrig.

Cheesy Cheddar Pull-Apart Bread

Ost och bröd förenat till en grym plockrätt som får dina drömma om beach 2013 att förintas, men allt man äter behöver inte vara nyttigt, eller hur?

Nattjästa piroger med rödbetsfärs

Karoline på Gröna Skafferiet tipsar om sina vegetariska piroger, perfekta att laga till middag och du ser till att göra det i mängder så har du massor av mat i frysen och till matlådor på jobbet.

Goda tofubollar

För ett tag sen körde jag vegetariskt tema på In The Kitchen och även framöver kommer jag fortsätta äta det. De här tofubollarna som Håkan på Recepten.nu tipsar om finns på min att göra-lista.

Linssoppa med korv, mangold och vitlök

Smitten Kitchen har jag tipsat om massor av gånger förut och den här linssoppan gör att jag ännu en gång fallit för bloggen. Titta bara på deras bilder!

Vegetariska dumplings med tofu

Dumplings är så oerhört gott och faktiskt en av de grejer jag aldrig provat att göra hemma, det här receptet från Vegoriket kanske får mig att faktiskt ta tag i det.

Cajun Chicken Pasta

Kycklingpasta är något jag verkligen tycker om, det går att variera i mängder av former och kan göras mer eller mindre nyttigt. The Pioneer Woman tipsar om sin kycklingpasta med cajun-kryddor, paprika, rödlök, buljong och massor av vin.

Pepperoni Pizza Monkey Bread

Kanske den perfekta fredagsrätten hemma, bara namnet får mig att gå igång, Pepperoni Pizza Monkey Bread. En brytbrödsvariant på pizza med pepperoni och en läcker tomatsås som man doppar bitarna i.

10 DIY-projekt i köket

Veckans sista tips är inget enskilt recept, istället är det 10 tips på DIY-projekt i köket. Bland annat majonnäs, kimchi och ricottaost.

Hur ser din matsedel ut för veckan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *