10 goda recept

10 goda recept – vecka 10 2013

by author page

0 comments Recepttips

10 goda recept

Grädde och pasta är ledorden när jag ger dig 10 till goda recept även denna vecka, kör hårt i köket!

Förra veckan bjöd jag på mycket kyckling och vi börjar i den änden även denna vecka. En het macaroni and cheese med grön chili och kyckling, mums!

Lite på samma tema, men utan kyckling är receptet Creamy gruyere and shrimp pasta with peas från bloggen Garnish with Lemon.

Made by Mary får mig att vilja göra en krämig kantarellpasta med salladslök och chili. Rätten är helt vegetarisk alltså.

Om du tycker det varit för mycket grädde och pasta så kanske en taco på skirt steak (bit från nöt som sitter framför kållappen, vilket kanske inte gör dig klokare, men du vet i alla fall vad du ska be om hos slaktaren) med guacamole och rajas, du hittar receptet hos Serious Eats.

Jag älskar klassiska komediserien Seinfeld och i ett av avsnitten serverar Soup Nazi en Mulligatawny-soppa, men vad är det egentligen för typ av soppa? Jo, en mix av det brittiska och indiska köket som ska vara lite het, men samtidigt rätt söt. Nu ska jag i alla fall testa och se hur god soppan verkligen är med detta recept.

En av mina favoritbloggar, Smitten Kitchen serverade denna vecka en väldigt läskande French onion tart, en lökpaj alltså, måste testa den så fort jag bara kan.

Veckans mest nyttiga recept är nog Thai chicken quinoa från How Sweet Eats.

Till helgen tipsar jag om Jalapeno hushpuppies från Gröna skafferiet, pannkakssufflé (!) från Vegoriket och No Recipes ultimata Grilled cheese sandwich.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *