10 goda recept

10 goda recept – vecka 12 2013

by author page

0 comments Recepttips

10 goda recept

Påsken är snart här och vintern ligger kvar och håller ett järnfast grepp om oss, det inspirerade mig lite när jag valde ut veckans goda recept.

Jag lagar soppa alldeles för sällan hemma och speciellt när denna vintern vägrar ge sig så passar det extra bra med varm soppa och lite gott bröd att doppa i. Jag gillar 101 cookbooks tips om Soups worth making, finns flera recept jag vill prova där.

Den vegetariska satsningen från min sida är verkligen inte slut, det fortsätter och i veckan fick jag ny inspiration när jag pratade om ugnsbakad blomkål med intressante kocken Roger Barrud. Nästa recept jag ska testa är nog en morot- och apelsinsoppa från Gröna skafferiet och en köttfri bolognese från Vegoriket. Utan att ha sökt det medvetet så blev jag sugen på Serious Eats recept på macaroni and cheese med svarta bönor och chipotle.

Men jag äter ju fortfarande kött och jag älskar det, så No Recipes lammvindaloo-tacos får det att vattna i min mun ordentligt. Kanske passar extra bra denna vecka med lamm eftersom att påsken snart är här.

Om det inte räcker med lamm-tacos så är Pamela Salzmans recept med kyckling i slow cooker också lockande.

Den dagen jag har minst tid att laga mat hemma kommande vecka lagar jag nog en krämig pasta med bacon och purjolök från Framed cooks.

The year in food tipsar om en hummus med morötter som bas, jag älskar morötter.

Efter surdegsbröd, korven och mjölksyrade grönsaker så tror jag att hemmagjord yoghurt/fil kommer. Serious Eats tipsar om hur du gör hemmagjord kefir, kanske dags att testa?

Jag avslutar genom att tipsa om en blandning mellan fika och matbröd (i min värld i alla fall), coconut bread från Smitten kitchen.

Vilket recept blir du mest sugen på?

Hur ofta lagar du mat hemma?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *