10 goda recept

10+ goda recept – vecka 8 2013

by author page

3 comments Recepttips

10 goda recept

En vecka till står för dörren och jag ger dig tips om några goda recept som kan inspirera när falukorven eller hästlasagnen ligger nära till hands.

En av de sakerna jag verkligen gillar, men inte testat att laga till än är kimchi, så bra då då att Mark på Norecipes tipsar om ett bra recept på det mjölksyrade tillbehöret. Till kimchin kan du till exempel käka hans Black vinegar pork, ser riktigt gott ut.

För någon månad sedan körde jag lite vegetariskt tema här på In The Kitchen och det håller i sig för denna vecka har jag hela fyra (eller sju beroende på hur man räknar) vegrätter att tipsa om. Serious Eats har fyra olika veganska sallader som är perfekt att laga till i förväg till middagen eller lunchlådan.

Mattias på Vegoriket har levererat två vegrätter som jag måste prova snart, italienska bönbollar och gulaschsoppa med sojafärs.

Vi avslutar det vegetariska äventyret med en hälsosam soppa från Seasalt with Food.

Generellt sett så är jag dålig på att laga till fiskrätter hemma, Dagmar’s Kitchen tipsar om ångkokt kolja som jag verkligen tror är jättegod.

Avdelningen konstiga (och kanske genialiska kombinationer) står receptet på pizza ramen för. Rätten är alltså pizzadeg med nudelsoppa i, intressant.

Sist ut denna vecka är ett recept från Feed me Phoebe, slow-roasted cherry tomatoes.

 

3 Comments

      1. Det ska jag göra. Har en direkt faktiskt. Jag tycker att quinoa är supergott, men har så otroligt dåligt med recept. Samma sak gäller linser. Där har jag en kycklingsoppa med linser, men inte så mycket mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *