10 goda recept

10 goda recept – vecka 9 2013

by author page

0 comments Recepttips

10 goda recept

Nu är våren snart här och som vanligt får du massa recept som ska inspirera kommande veckan. Den här veckan råkade det bli väldigt mycket fokus på kyckling.

Skriv gärna i kommentarerna vilken typ av recept du gillar bäst eller vad du vill se mer av.

Vi börjar kycklingresan med Buffalo Chicken Cannoli, en väldigt läcker rätt som består av friterade tortillarullar (det gör dig stark tror jag) med en läcker kycklingfyllning i.

Något nyttigare är nog Seasalt With Foods recept Soy Sauce Chicken Stir-fry, ser väldigt gott ut med ris och det stekta ägget på toppen.

Serious Eats tipsar om vad de kallar för Ultimate King Ranch Chicken Casserole, en kycklinggratäng med rejält sting.

Bloggen She Makes And Bakes har gjort underbart fina Chicken Parmesan Sandwiches, fyllning av kyckling i ljust bröd som franskbröd eller hemmabakad ciabattar beroende på hur mycket tid du har.

Sista kycklingreceptet för denna gång kommer från Johan ”Matgeek” Hedberg, en kryddig leverpastej som enligt honom inte tar speciellt lång tid. Kycklinglever och rökt sidfläsk är basingredienserna i denna rustika rätt.

Jag tittar lite sporadiskt på Sveriges mästerkock på TV4 och en av deltagarna (som nu åkt ut) heter Stina Patetsos, en Stockholmstjej med en pappa från Kreta. Hennes recept Kritikos Dakos är enligt henne en grekisk take på bruschetta, ser väldigt gott ut.

Som jag skrev i inledningen så tror jag att våren är på väg, med den blir det snart dags att plocka fram grillen och det är dags att ta tag i det här med tacos igen. No Recipes Tacos Al Pastor är en het kandidat till första grillningen, en tacos med fläsk.

På middagsbordet hemma i mitt kök blir det ett recept från Dr Oz show, Hungry Girl’s Shrimp Fettuccine Alfredo. Hade lite överblivna handskalade räkor från i fredags och den här pastan får min mage att skrika.

Sista receptet för denna gång är köttbullar från grunden, närmare bestämt Chipotle Meatballs från sajten Simply Recipes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *