Godaste snabbmaten du kan äta – lobster roll

Hemmagjord lobster roll

Om du frågar mig vad som är den godaste snabbmaten får du alltid samma svar. Och nej, det är inte hamburgare. Min favorit är den halvglamorösa lobster rollen, hummerröra i smörstekt korvbröd. Lobster rolls är superpopulärt på den amerikanska östkusten (lustigt nog är ölen på bilden från västkusten…) och det är något du måste prova genast.

Hemmagjord lobster roll

Basen i en lobster roll är själva hummerröran som är himla enkel att göra hemma. Förutom hummer i tuggstora bitar har man lite majonnäs (så lite att man kan blanda runt det i stort sett), lite selleri, paprikapulver och lite peppar. Så gör de flesta lobster rolls-puritaner i alla fall, jag gjorde lite annorlunda denna gången. Selleri såldes i kiloförpackning (typ) och det kändes onödigt att köpa så mycket bara för att använda en fjärdels stjälk, istället bytte jag det mot grovhackad morot. Det är en dödssynd och inget man talar högt om, men i detta sammanhang funkar det lika bra med morot. Dessutom har vi massor av gräslök i vårt kryddland och självklart kunde jag inte låta bli att klippa ner lite i röran.

När röran är färdig smörsteker man korvbröd (jag hoppas kunna dela det bästa receptet på hamburgerbröd/korvbröd jag testat, hör inom kort), skär ett snitt och lägger bara i hummerröran. Klart att äta!

Hemmagjord lobster roll

Lobster roll är så gott att man knappt hinner ta bilder med kameran innan det är uppätet.

Om du vill ha ett mer noggrannt recept rekommenderar jag mitt recept på lobster rolls.

2 Comments

  1. Oh, jag åt en lobster roll som fanns som specialare hos Love Food för ett tag sedan. Lätt det bästa jag ätit där, och då är ju allt annat där supergott det också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *