Hamburgare och en skål med sallad

Hamburgare på American Table i Stockholm

by author page

0 comments Recensioner

Hamburgare och en skål med sallad

American Table i Stockholm är en restaurang som superkocken Marcus Samuelsson står bakom. Temat är amerikanskt, lite fin-snabbmat ungefär. För några månader sedan testade jag deras Buttermilk Fried Chicken, nu har jag också testat hamburgaren.

American Tables hamburgare är en puck på (ungefär) 200 gram som stekts medium rare, precis som jag tycker en hamburgare ska stekas. Förutom själva köttpucken hittade jag ost (en rätt smaklös variant), en tjock bit sidfläsk/bacon (lite för tjock), dressing och sallad. Vid sidan om fanns det även ”hemmagjord” ketchup. Brödet är inget vanligt industribröd, men tyvärr väldigt smaklöst.

Jag gillade verkligen American Tables Buttermilk Fried Chicken, men hamburgaren når inte upp i den klassen. Hamburgaren är visserligen okej, men inte bra. Köttpucken är bra stekt, men helt smaklös och överlag så smakar den inte speciellt mycket. För 185 kronor måste det vara mycket bättre. Såväl Oljebaren, AG, Tweed, Griffins och Pontus serverar mycket bättre hamburgare i ungefär samma prisklass.

Kanske skulle Marcus Samuelsson åka och kolla vad folket i köket egentligen gör.

Om du vill besöka American Table så ligger den på Norra Bantorget i Stockholm, inhyst på Hotel Clarion.

Vilken är din favorithamburgare i Stockholm?

Related Posts

Buttermilk fried chicken från American Table i Stockholm Buttermilk Fried Chicken på American Table

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *