Hamburgare

Hamburgare på Svenska Hamburgerköket

Hamburgare

Svenska Hamburgerköket ligger i Midsommarkransen i Stockholm och det är ett av ställena som utmanar Flippin’ Burgers om hamburgertronen. Jag testade stället för ett tag sedan.

På Tellusborgsvägen 78 i Midsommarkransen ligger Svenska Hamburgerköket, ett hamburgerhak från personerna bakom Svenska Sushiköket som ligger alldeles i närheten. Fokus på Svenska Hamburgerköket är närproducerat och ekologiskt, på deras hemsida kan man läsa detaljerat om var råvarorna kommer ifrån.

När jag och min polare äntrade lokalen en vardagskväll var det hyfsat mycket folk på stället, men inte fullsatt. Bara det att slippa köa är en bra grej i detta Stockholm anno 2013 som är på ständig jakt efter den perfekta hamburgaren.

På Svenska Hamburgerkökets meny hittade jag flera hamburgare, både med en och två köttpuckar. Varje köttpuck bestod av 180 gram kött. Som den idiot jag var beställde jag in en dubbelburgare, just min bar namnet Fabrikören och förutom två köttpuckar var den dekorerad med ost.

När jag väl fick in hamburgaren insåg jag direkt mitt misstag, det var alldeles för mycket kött. En enkelburgare hade räckt gott och väl. Nu gick den knappt att äta med händerna och det tycker jag att man ska kunna med en hamburgare.

Hur smakade hamburgaren då? Brödet var fluffigt och lite sött, ett bra hamburgerbröd alltså. Köttpuckarna var lite mycket välstekta, hade gärna fått vara lite mindre stekgrad om du frågat mig, men köttpuckarna var inte heller speciellt torra. I hamburgaren låg det även inlagd gullök och dressing. Dressingen smakade väldigt mycket svenskt gatukök (vilket inte behöver vara negativt) och löken var lite väl söt.

Sammanfattningsvis så smakade hamburgaren på Svenska Hamburgerköket bra, men minus för lite onödigt söt lök och lite väl stekt köttpuckar. Nästa gång kommer jag dock äta en enkelburgare, var så säker.

Vad tycker du om Svenska Hamburgerköket?

5 Comments

  1. Jag instämmer överlag i din bedömning; bra bröd (bakat av bagerilandslagets Mattias Wallmark på Söderbergs bageri, 300 m från hamburgerköket), bra burgare – men lite feg dressing. Även den friterade potatisen är lite intetsägande och i ett format som motverkar optimal krispighet, Däremot ett par plus för den relativt ambitiösa ölmenyn och icke-provocerande prisnivån.

    1. Ja, jag håller med om att ölutbudet är grymt (måste prova när jag inte kör bil) och prisnivån är rimlig (rätt ovanligt i Stockholm).

  2. Jag har käkat där två gånger och älskar burgaren. Har ätit med ost en gång och med rökt sidfläsk en annan gång. Stort plus för deras ”pommes frites” och även bearnaise-såsen är väldigt god. Ölutbudet är fantastiskt, vilket uppskattas då det inte hör till vanligheterna i förorten 🙂

  3. Detta ställe är oerhört överskattat. Burgarna är knappt mediokra..riktigt dåligt att man inte kan beställa hamburgare separat..utan det är meny-priset som gäller oavsett man vill ha sallad/pommes-frites eller inte. Typiskt trend-ställe där folk betalar dyrt för dålig kvalitet.

    1. Två kommentarer totalt och båda dissar hamburgerköket på olika siter. Är du fortfarande anställd av Flippin’ eller har du fått sparken? Pff.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *