Jag gillar inte bara att laga eller äta mat, det är också väldigt kul att läsa om matkultur. Boken Hamburger – a global history av Andrew F Smith är en ny favorit i min bokhylla.
Boken gräver ner sig ordentligt i djupet och reder ut historien om hur den älskade köttmackan växte fram och hur den påverkat USA och världen.
Devi Brunson i Hamburgarens vänner tipsade mig om boken i höstas när hon var med i min podcast och jag fick boken i julklapp, men det var inte förrän i veckan som jag började läsa den.
Jag älskar den här typen av böcker som har sånt tydligt fokus. Andra liknande böcker i min bokhylla är Cow av Temple Grandin och Beans a history av Ken Albala.
Köp Hamburger av Andrew F Smith om du inte redan har den i samlingen!
Appropå hamburgare så får du inte glömma att delta med ett recept i årets hamburger-SM som hamburgerkedjan Max ligger bakom. Du lämnar in ditt bidrag på tävlingens hemsida.
Vilken annorlunda bok men intressant tack för tipset:)
http://millashalsoblogg.blogspot.com