Långkok och ett glas rött i ICA Liljeholmens vinbar

ICA Liljeholmens vinbar – ett riktigt fynd

by author page

0 comments Recensioner

Långkok och ett glas rött i ICA Liljeholmens vinbar

Ibland springer man på positiva överraskningar, ICA Liljeholmens vinbar är precis en sådan. Mitt inne i den stora matbutiken finns en bar där du kan beställa dricka och enklare maträtter.

Vi skulle iväg på Louis CK i Globen i lördags och på vägen dit med tvärbanan såg vi att han går på scen mycket tidigare än vad vi trodde. Därför fick vi helt plötsligt lite mer än en timme till att slå ihjäl, vad skulle vi göra? Alternativen i våra huvuden var att ta grön linje till Södermalm och slänga oss in i en bar/restaurang där eller äta något vid Globen. Inget av alternativen lockade, Södermalm skulle vara tidskrävande och typ O’Learys vid Globen var otänkbart.

Plötsligt kom vi på att vi kunde chansa att hoppa av i Liljeholmens centrum, ett ställe vi aldrig är i trots att vi bor på Lilla Essingen som ändå ligger rätt nära. Bara för skojs skull gick vi in på ICA Kvantum i Liljeholmen, det sägs att det ska finnas en bar där. Till vår förvåning såg det rätt mysigt ut (trots att det ligger mitt i en matbutik) och det fanns till och med lite käk att beställa.

Vi slog oss ner och tittade i menyn, en enkel sådan med väldigt konkurrenskraftiga priser. Jag fastnade för deras långkok (oxkött i rödvinssås) och min sambo valde en toast Skagen, till det tog vi vars ett glas vin som vi smuttade på. Våra förväntningar var inte speciellt höga (väldigt låga om jag ska vara ärlig). Det som kom in var väldigt bra med tanke på vad det kostade. Sambon fick en stabil toast Skagen och jag en rejäl portion med trådig köttgryta, levain och lite creme fraiche att doppa det hela i. Har du vägarna förbi Liljeholmens centrum så rekommenderar jag vinbaren på ICA Kvantum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *