Internationella gin & tonic-dagen

gin&tonic-dagen

Det är inte bara kanelbullen, semlan, ostkakan och kladdkakan som har en egen dag, även gin & tonic har en egen dag.

9 april är det internationella gin & tonic-dagen i Sverige, kollar jag Wikipedia är 19 oktober datumet om det är utanför Sverige, konstigt… Hur dagen har sitt ursprung är lite oklart, men jag skulle sätta rätt mycket pengar på att det är ”branschen” som lobbat för den likt det gjorts för kanelbullen till exempel. Trots det tycker jag att det är rätt kul, bra att ha en dag då man lyfter upp denna klassiska drink.

Tyvärr satt jag fast i ett plan 9 april i år, men sent omsider tar jag igen det. Jag fyllde en mason jar rejält med is, hällde på gin (använde Hendrick’s Gin som du ser på bilden), pressade i lite lime (lime tillsammans med Hendrick’s är tydligen lite som att svära i kyrkan om du frågar ginnördarna, men jag tycker det är gott också, även om gurka blir ännu bättre), fyllde på med tonic och sen garnerade med limeskiva och stack ner ett sugrör.

andreas-ivarsson-gin
Hittade också en bild från förra året då jag blindprovade gin med bland annat Gordon från Tjock.se och Tomas från Sthlm Brewery, hela det testet hittar du på Tjock.se.

Vad tycker du om gin & tonic? Och vad brukar du ha i den?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *