The Flying Elks restaurangchef Andreaz Norén

Intervju med Andreaz Norén, The Flying Elk

by author page

0 comments Nyheter

The Flying Elks restaurangchef Andreaz Norén

Gastropuben The Flying Elk i Stockholm har snart varit öppen i en månad och jag har varit där och käkat två gånger hittills. Häromdagen satt jag ner med restaurangchef Andreaz Norén och gjorde en nyfiken intervju.

The Flying Elk är stjärnkrögarna Frantzén/Lindebergs nya skapelse och den ligger på Mälartorget i Gamla stan. En av de som leder arbetet på The Flying Elk är restaurangchefen Andreaz Norén, han har tidigare jobbat på bland annat Ekstedt och 1900 innan han signade på för ”Älgen”.

Jag mötte Andreaz Norén en timme innan öppning och därför hann vi inte riktigt gå på djupet under intervjun, men jag är ändå nöjd med vad vi hann prata om. Här kommer det i fråga och svar-format.

Hur känns det nu när ni haft öppet i en månad?

– Skönt att vara igång. Det var mycket meck med att få det att funka i så gamla lokaler, ena byggnaden är från 1800-talet och den andra från 1700-talet. Vi har pusslat hårt för att kunna ha schysta priser, säger Andreaz Norén.

– Jag är väldigt nöjd med personalen, det är väldigt duktiga personer som jobbar här. Det är också kul att det i stort sett varit fullt varje kväll hittills.

En av mina reflektioner när jag besökt The Flying Elk är den omfattande dryckesmenyn som domineras av öl, något vi är rätt ovana vid i Sverige.

Hur många gäster har valt öl till maten?

– Ungefär 70 procent av drycken i matsalen har varit öl och det är kul. Vi trodde faktiskt inte att det skulle gå så mycket öl. Det är vår tolkning av en pub och vi slår ett slag för ölen. Ölen ska passa till maten och inte tvärtom som det ofta är på pubar.

Hur beskriver du er meny?

– Rustik och bonnig mat som är riktigt bra.

Hur kommer ni förändra menyn framöver?

– Vi har redan bytt ut 5-6 rätter och gjort lite tweakningar här och där. Tanken är att vi ska hitta en stadig meny att stå på, men också kunna lägga till och ta bort rätter allt efter som det passar.

Fish and chips på The Flying Elk

Vilka rätter är populärast hittills?

– Överlägset populärast har varit våra fish and chips och oxbringapajen är en annan favorit. Jag tror det beror på att just de två rätterna har humana priser och det är klassiska pubrätter. Lite av vår tanke är också att du ska kunna slinka in här för att äta och komma undan med att betala runt 350 kronor per person om du vill.

Vad är tanken med namnet The Flying Elk?

– Pubarna i England har namn från någon jägare som pratar om jakthistorier som hela tiden förändras och till slut blir det bara ett mytomspunnet djur. Den flygande älgen är vårt sätt att hylla det.

Oxbringapaj på The Flying Elk

Andreaz Noréns favoriter på menyn

– Kalvtungakroketter, det är ett skönt snacks med tunga och skogssvamp som är gott att dippa i något syrligt. Sen gillar jag pilgrimmsmusslorna, oxbringapajen och kalvnacken. Bland desserterna är min favorit Eton mess, jag tycker att svartpeppar och ananas går bra ihop, du får också lite fräschhet som avslutar middagen.

Om du vill läsa mer om restaurangen så tipsar jag om min recension av The Flying Elk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *