Jonas Crambys nya bok om mackor

Mackor av Jonas Cramby

En av mina stora inspirationskällor, Jonas Cramby, har precis släppt en ny bok och den här gången handlar det om mackor. Boken heter kort och gott just Mackor och den innehåller allt annat än ostmackor på Skogaholmslimpa, istället är det mycket fokus på USA, Sydamerika och Sydostasien med klassiker som Reuben Sandwich, olika Banh Mi och pork buns. Totalt innehåller boken 47 olika mackor (står 100 på omslaget, men jag fick det bara till 47) som alla bara ber om att bli uppätna.

(Du ser även boken Fjällmat på bilden ovan, den handlar om mat som är perfekt på fjällvandringen och jag återkommer om mitt omdöme om den framöver.)

Jonas Crambys Reuben sandwich

Den snyggaste mackan i hela boken är klassiska Reuben sandwich som har snygga tigerkaksaktiga Marble rye som bröd. Tänkte jag skulle försöka mig på att göra en sån macka i helgen, men det tar 7 dagar att göra den! Får bli nästa helg helt enkelt.

Reuben sandwich

Så här ser Jonas Crambys Reuben sandwich ut när den serveras på en autentisk releasefest för en bok om mackor (och boken om soda och lemonad av Tove Nilsson som jag tipsat om i inlägget 3 böcker som ger mig vårkänslor), fortfarande snygg att se på och väldigt skön i munnen.

Lite intressant kuriosa är att den gamle Triple & Touch-kämpen Lasse Kronér också släppt en bok om mackor, lite mer än tio år gamla Åttio väldigt goda mackor. En polare har den hemma och han berättade för mig att ALLA recept inleds med att man först ska lägga vitt formbröd i smör. Jag vet inte säkert, men jag tror att Jonas Crambys bok är en uppgradering i jämförelse.

Om du vill höra mer av Jonas Cramby rekommenderar jag min podcast som jag gjorde inför hans bok om Texmex från grunden.

Jag undrar vad nästa bok från Jonas Cramby handlar om, är det kanske dags för honom att ta sig an Svensk kebab från grunden?

Related Posts

8 länkar du inte borde missa – Matinspiration 35 2014 Banh Mi från Bun Bun Truck Banh mi från Bun Bun Truck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *