Julköttbullar med julöl

by author page

0 comments Recept

Julköttbullar kan du göra på tusen olika sätt, min favoritvariant är att använda julöl för att sätta lite speciell prägel på smaken. Det är också ett perfekt sätt att använda överbliven julöl på.

Ingredienser julköttbullar
500 gram köttfärs
0,5 deciliter ströbröd
1 deciliter julöl (ta en sort du tycker om)
1 ägg
1 gul lök
0,5 matsked salt
Vitpeppar
Smör att steka i

Så här gör du julköttbullar

1. Blötlägg ströbröd med julöl.

2. Finhacka lök och stek det i smör tills det är mjukt, diska inte den.

3. Ta fram en bunke och blanda ihop alla ingredienserna.

4. Slå i smör i stekpannan du stekte löken i och teststek en köttbulle, provsmaka för att se om du vill ha mer salt i smeten. Om du vill göra det enkelt för dig saltar du när köttbullarna steks i pannan.

5. När du är nöjd med salthalten, rulla och stek resten av köttbullarna. Jag brukar använda en glasskopa för att få samma storlek på köttbullarna samtidigt som det går rätt fort.

6. Om du vill ha en god sås gör du det direkt i stekpannan utan att diska, köttbullarna kan du slänga in på en plåt i ugnen på ungefär 50-70 grader för varmhållning under tiden.

Vad har du för knep när det gäller julköttbullar?

Julölstest

Lästips om julöl:

Stora julölstestet 2013 – 36 olika sorter
Godaste ölen till julbordet
Bästa julölen efter maten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *