Besök på anrika Karl Fazer Café i Helsingfors

by author page

0 comments Resor

fazer-cafe-helsingfors

Det kanske mest klassiska kaféet i Helsingfors ligger mitt i stan och det heter Karl Fazer Café, självklart besökte jag denna institution när jag besökte den finska huvudstaden för några veckor sedan.

bakverk-karl-fazer-cafe-helsingfors

Hur såg det ut på insidan då? Ja du, ungefär som det ser ut på vanliga konditorier, ärligt talat förstår jag inte vad som är så speciellt med Karl Fazer Café, förutom att det är gammalt då. En sak som däremot stack ut var att man hade riktigt bra kaffe där inne, förutom ”vanligt bryggkaffe” fanns det kaffe från Johan & Nyström och det är man inte bortskämd på i svenska ”tantfik” (jag gillar tanter om någon undrar och prefixet tant är inte menat som något nedsättande).

appelpaj-fazer-cafe

Efter tusen olika tankar i mitt huvud fastnade jag för äppelpaj.

– Vill du att din äppelpaj ska ligga i en ocean av fantastisk smakande vaniljsås, frågade inte expediten mig, men han hade kunnat göra det (nu var det mest min fantasi som skenade).

Mycket vaniljsås för pengarna alltså, men jag tror inte att det ens är möjligt att överdosera av denna ljuva sås.

Sammanfattningsvis var det trevligt inne på Karl Fazer Café i Helsingfors, men enligt mig kan du besöka vilket random ”tantfik” som helst i stan eftersom att upplevelsen inte var så unik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *