Kommendören – ny spännande kvarterskrog

by author page

0 comments Nyheter

Kristofer och Christian från Vassa Eggen

Även gänget bakom Vassa Eggen hakar på den nedskalade trenden med bistros/kvarterskrogar och man öppnade kvarterskrogen Kommendören (korsningen Kommendörsgatan-Brahegatan på Östermalm i Stockholm) i fredags.

Med nyöppningen blir samtidigt Vassa Eggen-duon Christian Olsson och Kristofer Sandströms imperium ännu större. Sedan tidigare driver man Vassa Eggen, Boqueria, Tennstopet och Albert & Jacks-kaféerna.

Print

Kommendörens logga är lite kul tycker jag, helt enkelt gradbeteckningen för kommendör, som är rangen mellan kommendörkapten och flottiljamiral i flottan. Kanske kommer jag som är från örlogsstaden Karlskrona känna mig lite mer hemma på restaurangen tack vare det.

Jag hoppas kunna besöka Kommendören snart för att ge dig en recension, men tills dess får du hålla till godo med info från pressmeddelandet nedan.

På Kommendören är råvaror, smak och kärlek till matlagning i fokus oavsett rådande trender och konceptuella idéer. Inspirationen är hämtad från New Yorks bistrokultur men menyn är inte begränsad till varken länder eller världsdelar utan består av ägarnas personliga favoriter. Bland signaturrätterna återfinns Eggs Blackstone, Pasta Vongole och Steak Diane.

– På Kommendören lagas de rätter vi brinner som mest för. Resultatet är en blandning av klassiker och nyheter och vi serverar allt från pasta och skaldjur till steaks från träkolsgrillen. Här lagas helt enkelt mat vi älskar oavsett kök, världsdel eller trender, säger Christian Olsson.

Baren på Kommendören är byggd med amerikanska mått vilket betyder att avståndet mellan gäst och bartender är mindre än vanligt. Här äter du hela menyn, tar något att dricka eller beställer mat att ta med hem.

– Vi gillar verkligen hur amerikanska barer är byggda. Med kortare avstånd mellan gäst och bartender hoppas vi på en mer personlig och avslappnad stämning. Vår ambition är att skapa en kvarterskrog med stort hjärta, där kompiskänslan är hög, atmosfären är spontan och maten är riktigt bra, säger Christian Olsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *