Kommentar på mattrenderna 2014

Jag tippade 2014 års mattrender och här är lite korta kommentarer på om jag hade rätt eller fel.

1. Mera grönt

Både personligen och mycket restauranger jag stötte på satsade på just mera grönt.

2. Mathybrider

Vi väntar fortfarande på en svensk cronut. Här hade jag fel.

3. Svenska crossovers

Vi kanske fick se lite svenska crossovers under 2015, eller vad sägs om Momofuku-inspirerade Nook, Toso i Göteborg och Adam & Albins-ramenlunchhak?

4. Desserter

Det blev inget exceptionellt dessertår, jag väntar fortfarande på en dedikerad dessertrestaurang i Stockholm. Superkul dock att Daniel Roos erbjuder sina bakverk på K-Märkt Garnisonen.

5. Opretentiös och plånboksvänlig finmat i Sverige

I Göteborg öppnade Stefan Karlsson Toso, Stockholm fick Nook och Lux Dag för Dag i Stockholm är några exempel på att det faktiskt hände lite saker här under förra året.

6. Kimchi

Blev det mainstream under 2014? Nej, inte ens nära.

7. Slowcooking slår även i Sverige

Slowcookern pushades ut väldigt hårt av flera varumärken och det var inte bara Crockpot som kämpade om svenskarnas gunst. Hur många som verkligen såldes är oklart.

8. Hembryggningen slår igenom på riktigt

Här hade jag fel, de flesta tyckte nog att det var för jobbigt helt enkelt, fel.

9. Egenodlade grönsaker

Att döma av mitt Instagram-flöde slog den här trenden in.

10. Dålig färdigmat

Ja, även under 2014 fortsatte svenskarna att lägga upp Dafgårds-förpackningarna på kassabanden på ICA.

Vad tycker du blev största mattrenderna 2014?

Läs även mitt inlägg 10 heta mattrender 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *