Köttbullarna på IKEA blir vegetariska

Gilla inlägget:

kottbullar-ikea

I ett steg att bli mer klimatvänliga satsar IKEA på vegetariska köttbullar, ett steg framåt för vegetarisk mat. Varje år säljer IKEA 180 miljoner köttbullar (vilket motsvarar ungefär 56 000 nötkreatur) och helt klart borde en del av de bullarna kunna vara vegetariska.

Yoanna Yarrow som jobbar med hållbarhetsfrågor för IKEA i Storbritannien säger till The Telegraph att företaget är medvetna om att köttkonsumtion orsakar växthusgaser. För min del är jag lite tveksam till att IKEA tacklar just köttbullarna när det gäller effekter på miljön, hela företagets affärsmodell går ju ut på slit och släng, men det är en smart pr-grej så klart. Det positiva är att fler människor förstår att vegetariskt också är jättegod mat.

Under nästa år räknar IKEA att de vegetariska ”köttbullarna” säljs i företagets restauranger.

Det är också värt att notera att Liseberg i Göteborg öppnar en vegansk restaurang, Vegoriket skriver om det och Mattias Kristiansson på den bloggen är inblandad i projektet.

Related Posts

8 länkar du inte borde missa – Matinspiration 29 2014 Veckans Matinspiration 24 2014 Så var IKEA Supper Club med Christine Ha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *