Köttiga korvnyheter från Scan

Idag var jag på korvlunch hos Scan igen, det var dags för provsmakning av deras första råkorvar som släpps om två veckor.

Du kanske undrar vad råkorv är för något? Vad jag förstår är det korv som inte är rökt, torkad eller på annat sätt tillagad innan den förpackas. Scans råkorvar kommer i tre olika smaker och innehåller 95 procent svenskt kött, till skillnad från många andra råkorvar jag stött på är Scans lite smalare och det gör att tillagningstiden går ner något samtidigt som det säkert blir mer barnvänligt.

Tillsammans med olika tillbehör testade vi korvarna smaksatta med paprika och vitlök, timjan och tomat, samt svartpeppar och anchochili. Hur smakade korvarna då? Det var inte det allra godaste jag ätit, men sett till att det var just korv så höll det bra klass. Min favorit var den kryddad med paprika och vitlök, svartpeppar- och anchochili-korven var oväntat nog lite tam.

Vid mitt bord denna lunch satt även Jan Scherman och Christina Möller från Korvfestivalen som hålls i helgen, jag är inte lika stort fan av festivaler som jag är av korv, så jag kommer nog inte gå, men det blir säkert en trevlig upplevelse om du är av annan åsikt.

Vad har du för favoritkorv?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *