Kråka på Tennstopet i Stockholm

Kråka på Tennstopet

by author page

3 comments Nyheter
Gilla inlägget:

Kråka på Tennstopet i Stockholm

Närproducerade råvaror är det hetaste heta just nu och frågan är om inte Tennstopet hittat det ultimata. Från 10 april serverar man nämligen kråka och bortsett från duva finns det nog inget mer närproducerat kött i Stockholms innerstad.

I pressmeddelandet stårt det att ”vårkråka är en gammal husmansrätt från Skåne som har serverats på Tennstopet sedan 1972.” I en gammal artikel med Mattias Quarfordt, köksmästare från Tennstopet står det att man äter kråkan på våren eftersom att den är avmagrad då. En allt för fet kråka har en ”oangenäm smak som man vill undvika”.

Vårkråkan serveras med Pommes Williams (friterad pommes duchesse), svartvinbärsgelé,
cognacsås och rönnbär. Spana gärna in Tennstopets hemsida för mer info.

Det där om närproducerat då? Nej, det är ingen 08-kråka på tallriken, den skjuts i Skåne.

UPPDATERING: En kompis som är ornitolog informerade mig om att det är en korp på bilden, inte en kråka som jag trodde. En tabbe, men jag bjuder på den.

Blir du sugen på att testa vårkråka på Tennstopet?

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *