Gryta med långkok recept

Långkok recept som du borde prova

by author page

1 comment Recept

Gryta med långkok recept

Det har blivit väldigt populärt att laga långkok recept hemma senaste året och även jag brukar laga till det en hel del. Jag vet inte riktigt vad det är som lockar med långkok recept, men kanske är det att det i de flesta fall är väldigt enkelt och gott i förhållande till din arbetsinsats.

Den tidigaste upplevelsen jag har av långkok är nog barndomens kalops och söndagsstek (om man nu kan räkna in det i långkoksfacket…). Jag tror inte att jag någon gång tänkte att det skulle bli trendigt, men av någon anledning har det blivit just det senaste året. Woohoo!

Mina favoriter när det kommer till långkok recept är förmodligen pulled pork och pulled beef. Egentligen är det samma rätt, skillnaden är att pulled pork är med fläskkarré och pulled beef tillagas på högrev från nöt. Oftast brukar man äta det ”dragna köttet” i bröd med till exempel coleslaw, lite som man äter en hamburgare. När jag äter pulled pork eller beef brukar jag dock ha tortilla (lite som tacos Svennebanan style…) med guacamole, gräddfil och majs. Det blir väldigt gott. Om man är vegetarian kan jag dock rekommendera Vegorikets recept på vegetarisk pulled pork, du hittar det här.

En annan favorit när det kommer till långkok recept är Texas Chili, rejält sönderkokt oxkött med ordentlig smak av chili. Precis som pulled pork tar det riktigt många timmar att laga till en Texas Chili, jag brukar klocka det till sex timmar.

Ett sista tips innan du kastar dig över mina recepttips är att du lagar till riktigt stora mängder när du gör långkok. Långkok brukar ha den egenheten att det oftast blir godare dagen efter och det funkar superbra att frysa in i portionsstorlek.

Mina långkok recept som är riktigt bra

Pulled beef på högrev
Pulled pork på fläskkarré
Pulled pork på fläskkarré med Dr Pepper
Äkta Texas Chili på nötkött

Vad har du för erfarenheter av långkok?

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *