Lammfärsbiffar på Speceriet i Stockholm

Lunch på Speceriet

Lammfärsbiffar på Speceriet i Stockholm

Häromdagen åt jag lunch på Speceriet (Artillerigatan 14 i Stockholm), finkrogen Gastrologiks bakficka som även är öppen för lunch. Här kommer en kortare recension av stället.

Jag fastnade för lammfärsbiffarna med haricot verts, getost, kikärtor och bönor. I övrigt fanns det bland annat kyckling och fisk på menyn. Sista kontorsdagen för veckan gjorde att det fick bli en starkölslunch, både för mig och mitt sällskap. Efter lite bläddrande (eller snarare ögnande igenom listan) bland mikrobryggsölen beställde jag in en Reparationsbajer från danska To Øl, en rätt blommig pale ale och namnet betyder ungefär bakisöl på svenska.

Hur smakade lammfärsbiffarna då? Ja du, lammfärsbiffarna smakade som lammfärsbiffar. Det var ingen smaksensation, men helt okej och jag gillade tillbehören som fick mig att känna mig rätt fräsch efter att ha slukat hela portionen. 215 kronor kostade hela kalaset och det är hyfsat mycket jämfört med vad en vanlig lunch kostar. Men va fasiken, du känner dig som en chef på ställen som Speceriet och det gör det hela lite mer rimligt. Troligen kommer jag att dra till Speceriet och testa lunchen fler gånger.

Vad har du för lunchfavoriter om vi snackar bort standardlunchen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *