Matinspiration vecka 24 2013

Ankhjärta med rädisor från St John's restaurant i London

Denna veckas matinspiration bjuder på lite sommar, lite australiensisk kaffehistoria, lite gnäll över Brooklyn Brewery och annat smått och gott. Håll till godo!

Under en långresa i Australien och Nya Zeeland för snart tre år sedan förfasades jag över att de strösslade chokladpulver över cappuccinon! Min räddning efter ett tag blev kaffevarianten flat white, som liknar cappuccino, men är lite annorlunda. Det verkar som att flat white börjat inta USA och Serious Eats har rett ut ursprunget till kaffevarianten.

När jag klickade mig runt på Serious Eats hittade jag också deras lista med 25 klassiska cocktails som alla borde känna till, kanske ska blanda till alla ikväll och testa…

Nu är det sommar på riktigt och hur många glassar har du hunnit äta än? Marcus Samuelsson berättar om varför man får brain freeze, det enda negativa med att äta glass snabbt. I slutet av artikeln bjuder han också på några schysta glassrecept. Appropå Marcus Samuelsson så testade jag hamburgaren på hans Stockholmsrestaurang American Table, självklart recenserade jag den också.

Med hjälp av animerade GIF:ar går Foodbeast igenom (typ) allt du behöver veta om ölburkar, kul och intressant.

Appropå öl så berättar Garrett Oliver från Brooklyn Brewery stolt om sitt samarbete med pubkedjan O’Learys. Jag tycker det är lite tveksamt och drar lite extra på ögonbrynen när jag läser detta om ölen:

Ölen är framtagen av mr Oliver himself och Jonas Reinholdsson som är grundare av O’Learys och den har gjorts med tanke på krogens meny – den ska passa som ett allroundöl till den relativt amerikansk-inspirerande menyn. (från Beersweden)

Jag tolkar det som att Oliver sänkt sina kvalitetskrav ordentligt, maten på O’Learys är ju skräp!

Mitt favoritrecept denna vecka står Johan Hedberg, matnördarnas matnörd, för. Hans recept på hemkokt ketchup får mig att vilja springa till köket och koka ketchup direkt (stoppades tyvärr eftersom att jag inte hade några tomater hemma dock).

Related Posts

Årets första semlor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *